Visie

Carmel Handbalschool Drenthe

ONZE

VISIE

De CHD streeft ernaar om het handbal voor talentvolle handballers in Drenthe optimaal te begeleiden. De stichting werkt hierin samen met alle verenigingen in Zuidoost Drenthe. Naast professionele trainingen kan het talent gebruik maken van krachttraining, fysio en andere medische voorzieningen.


Op de handbalschool staat het talent centraal. Elk talent wordt vanaf de instroom gemonitord in het talentvolgsysteem. Met ingang van 2021-2022  breidt de handbalschool uit met de NHV toplijn; dit conform de nieuwe handbalopleidingstructuur van de NHV. 


Vanuit de handbalschool met NHV toplijn gaan talenten periodiek regio overschrijdende toernoeien spelen en worden zij uitgenodigd voor de scoutingsdagen op Papendal, waar ze uiteindelijk geselecteerd kunnen worden voor nationale Youth selecties.


Omdat naast een sportcarrière een maatschappelijke carrière even belangrijk is werkt de Carmel Handbalschool Drenthe nauw samen met het Carmelcollege Emmen. Als topsport talentschool biedt Carmelcollege Emmen toptalenten speciale faciliteiten en begeleiding.